Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Barcelona vs Leganés

2017.02.22

Hiába küzdött a Leganés, Messi a végén döntött

 

 

„Ez jó lehetőség lesz arra, hogy kiderüljön, miként reagálunk erre a nehéz helyzetre” – mondta a találkozót megelőzően az FC Barcelona vezetőedzője, Luis Enrique, utalva csapata hétközi BL-kudarcára. Való igaz, volt mit javítaniuk a katalánoknak.

S a szerzett gólról nagyon korán gondoskodtak is: Luis Suárez centerezését követően Lionel Messi lőtt a hálóba (1–0)!

Azonban a vendégek nem adták fel: szívós játékukkal alaposan megnehezítették jóval esélyesebb ellenfelük dolgát. Marc-André ter Stegennek több alkalommal is fontos helyzetben kellett hárítania – a német kapus remek bravúrokkal tartotta csapata vezetését…

…egészen a 71. percig. Ekkor egy – talán nem teljesen szabályos, de a játékvezető által annak ítélt – labdaszerzést követő visszagurításból Unai López egyenlített ki. Ter Stegen már elindult a bal sarok irányába, lábbal próbált menteni, de itt már ő sem tudott segíteni (1–1)!

A találkozó végére is maradt izgalom bőven: a 89. percben Neymar a csele után a büntetőterületen belül akadt fenn a védőjén, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A labda mögé Messi állt oda – bár a vendégek kapusa, Iago Herrerín jól érezte, hova céloz az argentin, a rendkívül pontos lövést nem tudta hárítani (2–1).

A Leganés még mindig nem adta fel, de Nabil el-Zsar távoli próbálkozása is elzúgott a kapu mellett, ezt követően pedig már nem kerültek helyzetbe a csapatok. A katalánok sorozatban harmadik bajnokijukat nyerték meg.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.